מהמטבח הביתי שלנו
מלוחים
פראצלך (מאת שרה שמיר)
פראצלך מאת: שרה שמיר חומרים:קילו קמח2 וחצי כוסות מים פושרים מידת כוס חד פעמי שתיה חמה2 כפות שמרים יבשים2 כפות סוכר2 כפות מלחשלשת רבע כוס שמן
סלט חצילים קלויים (מאת רותי פריד)
סלט חצילים קלויים מאת: רותי פריד המצרכים2 חצילים יפים וכהים1 בצל לבן קצוץ1/4 כפית סוכר3 כפות שמן קנולה ומלח לפי הטעם. אופן הכנה קולים את
סלט חסה ומנגו (מאת מירי גולני)
סלט חסה ומנגו מאת: מירי גולני חומרים:1 ראש חסה אייזנברג1 מנגו בשל לאכילה (לא רך מדי)שבבי שקדים לבנים קלופים לרוטב3 כפות חומץ1 כף סוכר חוםכפית
מרק ירוק – קישואים ואפונה (מאת יהודית חצרוני)
מרק ירוק – קישואים ואפונה מאת: יהודית חצרוני 1 בצל בינוני קצוץ2 שיני שום קצוצות2
קרקרים קלים ובריאים (מאת דליה טויכר)
קרקרים קלים ובריאים מאת: דליה טויכר מחממים את תנור האפיה ל-150 מעלות. מכינים 2 תבניות אפיה (של התנור), מרפדים בניר אפיה ומשמנים את הניר. מרכיבים:
פשטידת פסטה ופטריות (מאת מירי גולני)
פשטידת פסטה ופטריות מאת: מירי גולני מצרכים 200 גרם פסטה מיני מקרוני-אסם 2 בצלים 2 שיני שום כתושות 1 כפית אורגנו יבש 1 סלסלת פטריות
מתוקים
עוגת שקדים (מאת יהודית חצרוני)
עוגת שקדים מאת: יהודית חצרוני חומרים:1 כוס קמח שקדים1/2 כוס קוקוס1/2 כוס אגוזים טחונים גס1 כפית אבקת אפיה3 ביצים (לא צריך להפריד)1/2 כוס סוכר או
עוגיות עם ממרח תמרים (מאת אסתי קונשטט)
עוגיות עם ממרח תמרים מאת: אסתי קונשטט מצרכים לבצק560 גר' קמח – 4 כוסות100 גר' חמאה רכה½ כוס שמן קנולה½ כוס מיץ תפוזים1 שקית אבקת
עוגיות קינמון (מאת דליה טויכר)
עוגיות קינמון מאת: דליה טויכר חומרים:כוס ו-1/3 קמח תופח (אפשר קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפיה)2/3 כוס סוכר1/3 כוס שמןכפית וחצי קינמון אופן
ממתק חבושים (מאת שושי חלפון)
ממתק חבושים מאת: שושי חלפון חומרים: 1 ק"ג חבושים½ ק"ג סוכרמיץ מחצי לימון¾ כוס מים אופן הכנה: קולפים את החבושים, מבשלים, מועכים ומעבירים דרך מסננת.
רולדת קרם וניל וריבת חלב (מאת מירי גולני)
רולדה קרם וניל וריבת חלב מאת: מירי גולני מרכיבים: לעוגה5 ביצים מופרדות ½כוס סוכר1 שקית סוכר וניל 3כפות שמן½ כוס קמח + 1 כפית אבקת אפיה2 כפות
אוזני המן (מאת רחל רמרז)
אוזני המן מעולות מאת: רחל רמרז חומרים:1 חבילת מרגרינה (להוציא מספיק זמן מראש כדי שתהיה רכה)כוס שמןכוס מים או יין לבןשקית אבקת אפייהשקית סוכר ונילקורט