פראצלך

מאת: שרה שמיר

חומרים:
קילו קמח
2 וחצי כוסות מים פושרים מידת כוס חד פעמי שתיה חמה
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
2 כפות מלח
שלשת רבע כוס שמן

 אופן ההכנה:
מכינים בצק 
מיד כשהבצק כבר מוכן
מחלקים את הבצק ל-16 עיגולים
ומכינים נקניק ומלפפים את הקצוות לסגירת העיגול
בסיר רחב מרתיחים מים כ-2 ליטר בערך
כשרותח מוסיפים 2 כפות גדושות סודה לשתייה וסילאן
טובלים את פראצלך במים הרותחים
ומניחים בתבנית משומנת
בוזקים עליהם פרג ומלח גס
ואופים בחום של 180 מעלות