מרק ירוק – קישואים ואפונה 
מאת: יהודית חצרוני                       

1 בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום קצוצות
2 כפות שמן        
5 קישואים בינוניים חתוכים גס.
1 כוס אפונה קפואה או טריה.
1 גזר או תפ"א חתוכים לקוביות
אפשר כוס דלעת.
אפשר ברוקולי
אני מאוד אוהבת להוסיף תפוח אדמה ירושלמי (קוסביה). מוסיף טעם אגוזי מדהים.
התוספות הן אופציה ולא הכרחיות גזר או דלעת רצוי תמיד.
כוס עלי שמיר קצוצים, גבעולי סלרי. הכל כיד הדמיון.

הכנה:

לטגן במעט שמן את הבצל, להוסיף את השום, הקישואים ויתר הירקות לאדות כמה דקות על האש.
להוסיף  5.5 כוסות מים רצוי רותחים.
תיבול:- מלח, פלפל שחור, אבקת מרק, חצי כפית כורכום ואני מוסיפה חוויאג' למרק ככפית.
כשהירקות מתרככים לרסק בבלנדר מוט.
חלק מהשמיר והסלרי אני מוסיפה לאחר הריסוק למרק כשהוא חם.
הכיף שאפשר לשחק עם הטעם והתוספות כיד הדימיון.