עוגיות עם ממרח תמרים

מאת: אסתי קונשטט

מצרכים לבצק
560 גר' קמח – 4 כוסות
100 גר' חמאה רכה
½ כוס שמן קנולה
½ כוס מיץ תפוזים
1 שקית אבקת אפיה
2 שקיות סוכר וניל
½ כוס סוכר
קורט מלח

אופן הכנה
• בקערת מיקסר מעבירים את החמאה, השמן, הסוכר, מיץ תפוזים, סוכר וניל ומלח.
• מוסיפים בהדרגה את הקמח ואבקת האפייה ומעבדים עד שנוצר גוש בצק חלק.
• מפזרים קלות קמח על משטח העבודה ולשים עד קבלת בצק אחיד.
• מחלקים ל-4 חלקים שווים ועוטפים היטב בניילון נצמד.
• מניחים במקרר ל-30 דקות (רצוי ללילה).

מצרכים למלית
1 קופסא (450 גרם) ממרח תמרים. אם התמרים סמיכים מידי ניתן לרכך עם מעט מיץ תפוזים להקלת המריחה.
1 כוס (100 גרם) אגוזי מלך טחונים דק.
1 כפית קינמון
¼ כפית ציפורן
אבקת סוכר לפיזור על העוגיות.

אופן הכנת גלילת התמרים
• מערבבים את האגוזים הטחונים עם הקינמון.
• מניחים על משטח העבודה גיליון נייר אפיה, מקמחים אותו קלות ומרדדים כל חלק למלבן בעובי ½ ס"מ ובגודל כ-1530X ס"מ.
• מורחים כל מלבן ב-¼ מכמות ממרח התמרים ומפזרים עליו ¼ מכמות האגוזים והקינמון.
• מגלגלים מצד הצלע הארוכה, בעזרת ניר האפייה ומניחים בתבנית אפיה גדולה משומנת ומקומחת (ללא הניר). להמשיך באופן דומה ל-שלושת חלקי הבצק הנותרים.
• להעביר את התבנית למקפיא למשך 20 דק'.
• לסמן (לא לחתוך לעומק), כל גליל בחיתוך אלכסוני – כ-3 ס"מ מרווח בין עוגית לעוגית.
• לאפות כ-25 דקות ב-180 מעלות עד שיזהיבו מעט.
• לאחר הוצאתן מהתנור, בעודן חמות, יש לחתוך את העוגיות במקומות המסומנים בעזרת סכין חדה.
• לאחר שהעוגיות מתקררות, לפזר עליהן את אבקת הסוכר.