ממתק חבושים

מאת: שושי חלפון

חומרים:

1 ק"ג חבושים
½ ק"ג סוכר
מיץ מחצי לימון
¾ כוס מים

אופן הכנה:

  1. קולפים את החבושים, מבשלים, מועכים ומעבירים דרך מסננת.
  2. מרתיחים את הסוכר עם ¾ כוס המים.
  3. בודקים את הסוכר (אם הוא דביק) בשתי האצבעות. מוסיפים את החבושים לסירופ יחד עם מיץ הלימון.
  4. מרתיחים הכל עד לעיבוי.
  5. יש להיזהר מפני שבזמן הרתיחה, עיסת החבושים יכולה לקפוץ מחוץ לסירופ.
  6. עושים ניסיון: שופכים על צלחת כפית מהעיסה ומחלקים אותה לשני חלקים. אם שני החלקים נשארים מופרדים, הממתק מוכן.
  7. משטחים את העיסה בתבנית ושמים אותה ליבוש בטמפרטורת החדר.
  8. כשהיא יבשה חותכים אותה למעוינים.