עוגת תפוזים עם סירופ  

מאת: אסתר קונשטט

מצרכים לעוגה:
4 ביצים
1 כוס סוכר (200 גר')
1 כפית תמצית וניל
מלח
גרידת תפוז אחד
1 כוס מיץ תפוזים סחוט (240 מ"ל)
¾ כוס שמן (150 מ"ל)
½2 כוסות + 2 כפות קמח (350 גר')
1 שקית אבקת אפייה
אבקת סוכר לקישוט

אופן הכנת העוגה:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
• בקערת מיקסר מקציפים יחד במהירות גבוהה ביצים, סוכר, תמצית וניל, מלח וגרידת תפוזים עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
• בקערה קטנה, מערבבים יחד את מיץ התפוזים והשמן ויוצקים בהדרגה אל תוך תערובת הביצים בזרם דק ובהקצפה במהירות בינונית.
• לאחר שהתערובת אחידה מוסיפים קמח ואבקת אפייה, ומקפלים בעדינות בכף בחישה עד שמתקבלת תערובת אחידה.
• מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים במשך כ-35-45 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
• מצננים את העוגה לחלוטין בטמפרטורת החדר.

מצרכים לסירופ:
½ כוס סוכר (100 גר')
1 כוס מיץ תפוזים טרי (240 מ"ל)
קליפה מגוררת מ-2 תפוזים

אופן הכנת הסירופ:
• מבשלים את כל המצרכים עד שהסוכר נמס ומצננים כמה דקות.
• הופכים את העוגה החמימה על צלחת, מחוררים בשיפוד עץ בכמה מקומות ומשקים אותה בסירופ החמים.