מלפפונים חמוצים
מאת: דינה דניאל – אחיטוב

 חומרים שלב א':
15-20    מלפפונים קטנים
5-6        שיני שום שבורים
             עלי דפנה   
1 כפית   מלח לכל כוס מים
             מים לפי הצורך   
2-3        כפיות חומץ הדרים
2-3        יחידות פלפל חריף

אופן הכנה שלב א':
להכניס את המלפפונים בצפיפות לצנצנת.
להוסיף את כל החומרים. יש להוסיף מים ומלח עד לכיסוי כל המלפפונים.
להניח על השיש (לא בשמש ולא במקרר) חמישה ימים לפחות, מידי פעם לנער את תכולת הצנצנת.

חומרים שלב ב':
1/2 כוס   מים
1/2 כוס   חומץ
מעט       קארי לחמוצים
מעט       נענע
             סלרי קצוץ  
5           שיני שום שבורים

אופן הכנה שלב ב':
לאחר 5 ימים לרוקן את כל הנוזלים לתוך מסננת ולהחזיר את המלפפונים לצנצנת.
מערבבים את כל החומרים ושופכים על המלפפונים עד לכיסוי מוחלט.
ניתן להגשה מיד. לשמור במקרר.