בורקיטס
מאת: אסתי קונשטט
מצרכים לבצק:
350 גר' קמח תופח
100 גר' מרגרינה מחמאה
100 גר' חמאה
1 שמנת חמוצה
אופן הכנת הבצק:
- להכניס למיקסר את כל המצרכים ולערבב עד לקבלת בצק אחיד ורך, לא דביק.
- לחלק את הבצק ל-2 כדורים גדולים.
- לכסות כל חלק בשקית ניילון ולשמור במקרר למשך הלילה.
למלית:
200 גר' גבינה בולגרית (24%)
חצי קופסא (125 גר') גבינה בולגרית עיזים (20% או 16%)
150 גר' גבינה טוב-טעם 3%
2 ביצים
פלפל
אין צורך להוסיף מלח
אופן הכנת המלית:
- לגרד את הגבינות המוצקות במגרדת עדינה.
- להוסיף עליהם את גבינת טוב טעם, את הביצים ואת הפלפל.
- לערבב עד לקבלת תערובת אחידה אך לא נוזלית
אופן הכנת הבורקס:
- להוציא מהמקרר כדור אחד (מתוך ה-2) ולהכין ממנו כ-16 כדורים קטנים להכנת הבורקס.
- לפרוס במערוך כל כדור לקוטר של כ-15 ס"מ.
- להניח במרכז העגול כפית גדושה של מלית (בכמות שלא תתקרב לשולי העגול).
- לקפל ולהדק באצבעות את הקצוות. אפשר גם עם מזלג.
- להכין אותו הדבר לכדור הבצק השני.
- תוך כדי הכנת הבורקסים יש להניח כל אחת על תבנית האפיה. לא להצמיד אותם היות והם טופחים באפיה.
- לבחוש חלמון ביצה אחת בתוספת של 2 כפיות מים
- לצורך מריחה על הבורקסים, ולפזר עליהם שומשום.
- לאפות כחצי שעה ב-180º.
- אם רוצים לאפות רק חצי כמות, ניתן להקפיא את יתרת הבורקסים לשימוש במועד מאוחר יותר