תבשיל שעועית ירוקה
מאת: יהודית חצרוני
חבילת שעועית ירוקה קפואה ( שלמה או חתוכה)
1 בצל בינוני – קצוץ
5 – 6 נתחי עגבניות מיובשות בשמן זית (אני משתמשת בתוצרת אוליביה)
– לחתוך לרצועות מספר עגבניות שרי
מעט שמן זית או אחר לטיגון הבצל
מלח ופלפל לפי הטעם.
אופן ההכנה:
- לשטוף את השעועית הקפואה ולסנן. להשאיר במסננת.
- לטגן את הבצל הקצוץ עד שקיפות במעט שמן (אפשר להוסיף את השמן המתובל מצנצנת העגבניות המיובשות אך לא להשאיר את יתרת העגבניות בצנצנת ללא כיסוי שמן).
- מי שאוהב אוכל חמוץ מתוק יכול להוסיף לבצל מעט ממתיק או סוכר.
- להכניס את השעועית לסיר, לתבל במלח ופלפל לערבב לאדות מספר דקות עד שהשעועית מתחממת. להוסיף את העגבניות המיובשות, לאדות דקות אחדות יחד לטעום את השעועית אם היא במרקם שאהוב עליכם (לא לבשל יתר על המידה כדי שלא יאבד הצבע הירוק עמוק). להוסיף את עגבניות השרי אם רוצים. לכבות את האש וולסגור את הסיר.
- הערה: אפשר להוסיף/להפחית לפי הטעם האישי.
