לבצק (אפשר לוותר): (תבנית 28 ס"מ) 2 כוסות קמח 150 גר' חמאה קורט מלח1 כפית סוכר חצי מיכל שמנת מתוקה 1 כפית חומץ כף שמן זית | במיקסר עם וו גיטרה, מערבבים במהירות איטית את הקמח, החמאה, המלח והסוכר עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את השמנת המתוקה, החומץ ושמן הזית, וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק בעל מרקם אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה. מרדדים את הבצק לעובי חצי ס"מ, מרפדים את התבנית (או התבניות) ואופים בטמפרטורה של 180º למשך 15 דקות. |
לתערות הירקות והגבינות 400 גר' ברוקולי (חתוך לפרחים קטנים) 400 גר' כרובית (חתוכה לפרחים קטנים) 3 כפות קמח כוסמין ½ כפית אבקת אפייה 3 ביצים 250 גר' (1 גביע) גבינה שמנה או קוטג' 50 גר' גבינת פטה/בולגרית מפוררת כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור, אורגנו וחצי כפית אבקת מרק. מלמעלה: גבינת קשקבל (קפלוטירי אם יש) מגורדת. | אופן הכנת הפשטידה תערובת הירקות והגבינות בכלים נפרדים, מבשלים את הכרובית ואת הברוקולי כמה דקות עד לרתיחה. לא לרכך יתר על המידה. לכבות ולהשאיר להתרכך בחום. מועכים את הכרובית לחוד וסוחטים את המים. מועכים את הברוקולי וסוחטים את המים. בקערה מכינים בלילה מהביצים, גבינה שמנה, גבינה בולגרית מפוררת, קמח, אבקת אפיה, תבלינים ואבקת מרק. מערבבים את בלילת הפשטידה, מעבירים אותה על תבנית האפיה ומיישרים אותה. אופים ב-180º כ-20-30 דקות. מוציאים מהתנור ומפזרים מלמעלה את גבינת הקשקבל המגורדת ומכניסים לתנור לעוד 10 דקות או עד אחרי שהזהיבה. |