עוגת גבינה קלילה

מאת: יהודית חצרוני

מצרכים:
1/2 ק"ג גבינה לבנה רכה (סקי למשל) 5% או 9%
1 גביע שמנת חמוצה
1 כפית תמצית וניל
4 ביצים (להפריד חלבון מהחלמון)
3/4 כוס סוכר  
3 כפות קורנפלור

לציפוי העוגה:
1 שמנת מתוקה להקצפה.
1 כוס חלב
1 חב' אינסטנט פודינג וניל 

אופן הכנה:

  • להקציף חלבונים עם 1/2 כוס סוכר לקצף יציב.
  • בנפרד לערבב את החלמונים עם הגבינה, השמנת, תמצית הווניל, 1/4 כוס סוכר והקורנפלור.
  • לאחד את שתי העיסות בתנועות קיפול כדי לא לשבור את הקצף.
  • לחמם תנור ל- 180 מעלות.
  • לרפד את דפנות תבנית אפיה עגולה גודל 26 בנייר אפיה (העוגה עולה בזמן האפייה, כדי שלא תגלוש מהתבנית).
  • כשהתנור חם להכניס תבנית תנור עמוקה עם מים חמים ומעליה את תבנית העוגה, זמן האפייה כ- 40 דקות.
  • לקראת סיום האפייה אני שולפת מעט את התבנית מתוך התנור ועם סכין משחררת את העוגה מהנייר, כדי שהעוגה תרד בזמן הקירור באחידות ולא ייווצר שקע. להמשיך לאפות עד שהעוגה מזהיבה למעלה.
  • לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה להתקרר בתוכו.
  • לאחר שהעוגה התקררה לחלץ אותה מהתבנית לצלחת הגשה אך הפוך, הצד הזהוב יהיה הבסיס.
  • להקציף את השמנת המתוקה ויתר החומרים לקצף יציב ולמרוח על העוגה הקרה.

ניתן לקשט כיד הדמיון הפורה:- שוקולד מגורר, פירות העונה כגון תותים, דובדבנים, אננס משומר, קיווי.