בורקיטס

מאת: אסתי קונשטט

מצרכים לבצק:
350 גר' קמח תופח
100 גר' מרגרינה מחמאה
100 גר' חמאה
1 שמנת חמוצה

אופן הכנת הבצק:

  • להכניס למיקסר את כל המצרכים ולערבב עד לקבלת בצק אחיד ורך, לא דביק.
  • לחלק את הבצק ל-2 כדורים גדולים.
  • לכסות כל חלק בשקית ניילון ולשמור במקרר למשך הלילה.

למלית:
200 גר' גבינה בולגרית (24%)
חצי קופסא (125 גר') גבינה בולגרית עיזים (20% או 16%)
150 גר' גבינה טוב-טעם  3%
2 ביצים
פלפל
אין צורך להוסיף מלח

אופן הכנת המלית:

  • לגרד את הגבינות המוצקות במגרדת עדינה.
  • להוסיף עליהם את גבינת טוב טעם, את הביצים ואת הפלפל.
  • לערבב עד לקבלת תערובת אחידה אך לא נוזלית

אופן הכנת הבורקס:

  • להוציא מהמקרר כדור אחד (מתוך ה-2) ולהכין ממנו כ-16 כדורים קטנים להכנת הבורקס.
  • לפרוס במערוך כל כדור לקוטר של כ-15 ס"מ.
  • להניח במרכז העגול כפית גדושה של מלית (בכמות שלא תתקרב לשולי העגול).
  • לקפל ולהדק באצבעות את הקצוות. אפשר גם עם מזלג.
  • להכין אותו הדבר לכדור הבצק השני.
  • תוך כדי הכנת הבורקסים יש להניח כל אחת על תבנית האפיה. לא להצמיד אותם היות והם טופחים באפיה.
  • לבחוש חלמון ביצה אחת בתוספת של 2 כפיות מים
  • לצורך מריחה על הבורקסים, ולפזר עליהם שומשום.
  • לאפות כחצי שעה ב-180º.
  • אם רוצים לאפות רק חצי כמות, ניתן להקפיא את יתרת הבורקסים לשימוש במועד מאוחר יותר