ממתק חבושים
מאת: שושי חלפון
חומרים:
1 ק"ג חבושים
½ ק"ג סוכר
מיץ מחצי לימון
¾ כוס מים
אופן הכנה:
- קולפים את החבושים, מבשלים, מועכים ומעבירים דרך מסננת.
- מרתיחים את הסוכר עם ¾ כוס המים.
- בודקים את הסוכר (אם הוא דביק) בשתי האצבעות. מוסיפים את החבושים לסירופ יחד עם מיץ הלימון.
- מרתיחים הכל עד לעיבוי.
- יש להיזהר מפני שבזמן הרתיחה, עיסת החבושים יכולה לקפוץ מחוץ לסירופ.
- עושים ניסיון: שופכים על צלחת כפית מהעיסה ומחלקים אותה לשני חלקים. אם שני החלקים נשארים מופרדים, הממתק מוכן.
- משטחים את העיסה בתבנית ושמים אותה ליבוש בטמפרטורת החדר.
- כשהיא יבשה חותכים אותה למעוינים.