רולדה קרם וניל וריבת חלב
מאת: מירי גולני
מרכיבים:
לעוגה
5 ביצים מופרדות
½כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
3כפות שמן
½ כוס קמח + 1 כפית אבקת אפיה
2 כפות שטוחות אינסטנט פודינג וניל, או שוקולד לעוגה חומה
ריבת חלב למריחה על העוגה
לקרם
2 קופסאות שמנת להקצפה 38% (500 מ"ל)
4 כפות אינסטנט וניל
4 כפות סוכר
½ כוס חלב
אופן ההכנה:
עוגה:
- בקערת המיקסר מקציפים 5 חלבונים, סוכר וסוכר וניל במהירות גבוהה עד לקבלת קצף יציב.
- נוריד מהירות, למהירות הכי נמוכה ולהוסיף 5 חלמונים ושמן .
- להוסיף לקערה ולערבב תוך כדי קיפול, את הקמח, אבקת אפייה ופודינג וניל וכל הזמן להמשיך ולערבב תוך כדי קיפול.
- בתבנית של התנור להניח נייר אפייה ולשטח את התערובת על הנייר עם מרית.
- לאפות כ-13 עד 15 דקות, בחום 180 מעלות .
- להוציא את התבנית מהתנור. להניח את הרולדה לאורך ע"ג נייר אפייה חדש על מגבת מטבח נקייה, ולהוריד לאט לאט את נייר האפייה מהרולדה מלמעלה כלפי מטה.
- לגלגל את הרולדה בתוך המגבת ולקרר אותה במגבת כחצי שעה.
קרם וניל
- בינתיים להקציף את מרכיבי הקרם לקרם נוקשה ויציב.
- פותחים את הרולדה ומורחים עלייה ריבת חלב ומעל כחצי מקרם הוניל.
- מגלגלים את הרולדה ומורחים עלייה את יתרת קרם הוניל ומזלפים/מקשטים
- מלמעלה עם ריבת חלב או קרם נוטלה.