רולדה קרם וניל וריבת חלב

מאת: מירי גולני

מרכיבים:

לעוגה
5 ביצים מופרדות
 ½כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
 3כפות שמן
½ כוס קמח + 1 כפית אבקת אפיה
2 כפות שטוחות אינסטנט פודינג וניל, או שוקולד לעוגה חומה
ריבת חלב למריחה על העוגה

לקרם
2 קופסאות שמנת להקצפה 38% (500 מ"ל)
4 כפות אינסטנט וניל
4 כפות סוכר
½ כוס חלב

אופן ההכנה:

עוגה:

  • בקערת המיקסר מקציפים 5 חלבונים, סוכר וסוכר וניל במהירות גבוהה עד לקבלת קצף יציב.
  • נוריד מהירות, למהירות הכי נמוכה ולהוסיף 5 חלמונים ושמן .
  • להוסיף לקערה ולערבב תוך כדי קיפול, את הקמח, אבקת אפייה ופודינג וניל וכל הזמן להמשיך ולערבב תוך כדי קיפול.
  • בתבנית של התנור להניח נייר אפייה ולשטח את התערובת על הנייר עם מרית.
  • לאפות כ-13 עד 15 דקות, בחום 180 מעלות .
  • להוציא את התבנית מהתנור. להניח את הרולדה לאורך ע"ג נייר אפייה חדש על מגבת מטבח נקייה, ולהוריד לאט לאט את נייר האפייה מהרולדה מלמעלה כלפי מטה.
  • לגלגל את הרולדה בתוך המגבת ולקרר אותה במגבת כחצי שעה.

קרם וניל

  • בינתיים להקציף את מרכיבי הקרם לקרם נוקשה ויציב.
  • פותחים את הרולדה ומורחים עלייה ריבת חלב ומעל כחצי מקרם הוניל.
  • מגלגלים את הרולדה ומורחים עלייה את יתרת קרם הוניל ומזלפים/מקשטים
  • מלמעלה עם ריבת חלב או קרם נוטלה.