אוזני המן מעולות
מאת: רחל רמרז
חומרים:
1 חבילת מרגרינה (להוציא מספיק זמן מראש כדי שתהיה רכה)
כוס שמן
כוס מים או יין לבן
שקית אבקת אפייה
שקית סוכר וניל
קורט מלח
קמח – כ-¾-1 חבילה (חבילה של 1 ק"ג)
(ניתן להחליף את הקמח ואבקת האפייה בקמח תופח)
ביצה אחת
אופן הכנה:
לערבב את החומרים היבשים: קמח, מלח, סוכר וניל ואבקת אפייה.
להוסיף את המרגרינה כך שיווצרו פירורים.
להוסיף את שאר הנוזלים.
ללוש עד שהבצק נעים למגע ואינו נדבק. אם יש צורך ניתן להוסיף מעט קמח. לא ללוש יותר מדי.
מומלץ לשים את הבצק לנוח במקרר חצי שעה אבל לא הכרחי.
לחמם תנור לחום בינוני גבוה 180 – 200 מעלות.
לרדד דק דק
ליצור עיגולים בעזרת כוס
לשים ממרח תמרים + חתיכת פקן או צנוברים.
ניתן למלא בפרג, ריבה ועוד.
לסגור בצורת אוזניים.
לרפד את התבנית בנייר אפייה.
למרוח בביצה את האוזניים.
לאפות עד שמשחים כ-15 עד 20 דקות.ות