קרקרים קלים ובריאים

מאת: דליה טויכר

מחממים את תנור האפיה ל-150 מעלות.
מכינים 2 תבניות אפיה (של התנור), מרפדים בניר אפיה ומשמנים את הניר.

מרכיבים:

1 כוס  קמח (כל קמח שהוא רגיל, מלא, כוסמין)
1 כוס קוואקר  
 ¾ כוס גרעיני חמניה
½ כוס שומשום
אפשר להוסיף גם ¼ כוס צ׳יה או/ו ¼ כוס גרעיני פשתן (לא הכרחי)
1 כפית מלח
2 כפות שמן זית
2 כוסות מים פושרים.

אופן ההכנה:

בקערה שמים את כל המרכיבים. מערבבים בכף (העיסה נוזלית)  מחלקים את העיסה באופן שווה בשתי התבניות. משטחים בידיים רטובות (מים או שמן) את העיסה על פני כל התבנית. מעבירים לתנור למצב טורבו (אם יש) ואופים את 2 התבניות ביחד כ-10 דקות.
מוציאים תבנית אחת מסמנים בעזרת סכין או גלגלת פיצה אחר כך מסמנים את התבנית השנייה.
מחזירים לתנור ל-30 דקות נוספות עד שהקרקרים משחימים (לא לשרוף!) לא לשכוח להחליף מקום התבניות באמצע האפייה.
ניתן לשנות יחסי קמח/קוואקר וכן את כמויות הפיצוחים.
גרעיני דלעת טעימים אבל קשה לחתוך את הקרקרים.

בהצלחה ובתיאבון