פשטידת פסטה ופטריות
מאת: מירי גולני
מצרכים
200 גרם פסטה מיני מקרוני-אסם
2 בצלים
2 שיני שום כתושות
1 כפית אורגנו יבש
1 סלסלת פטריות שמפניון
1 קוטג 9%
150 גרם גבינת פיקורינו או טל עמק מגוררת50 גרם גבינה בולגרית מגוררת
1 קופסא שמנת לבישול 38%
3 ביצים
½1 כפות קמח תופח
אופן ההכנה
- לבשל את הפסטה עפ"י הוראות יצרן.
- מסננים את הפסטה מנוזלים ומפזרים אותה בתוך תבנית משומנת בקוטר 26 או תבנית 20X30 ס"מ.
- בסיר סוטאז מטגנים את הבצלים עד הזהבה ואחרי שהבצלים הזהיבו מוסיפים את השום ומזהיבים אותו מעט.
- מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן במשך כ-5 דקות וסוגרים את האש.
- מוסיפים קורט מלח גס, מעט פלפל שחור וחצי כפית אורגנו. לטעום ולשפר טעמים.
- מוסיפים לסיר תוך כדי ערבוב, את השמנת לבישול, את הביצים אחת אחת כדי שלא יקרישו , ½ מהגבינה הצהובה, את גבינת הקוטג', הבולגרית, קמח ומעט מלח .
- יוצקים על שכבת הפסטה שבתבנית, את תערובת הפטריות עם הגבינות. מעל מפזרים את ½ מהגבינה הצהובה, וחצי כפית אורגנו לקישוט (לא חייבים).
- אופים כחצי שעה בחום 180 מעלות. לבדוק אם הפשטידה מוכנה בשיטת הקיסם.